حسن روحانی کاندیدای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری در همایش حامیان حسن روحانی که در مجتمع آدینه برگزار شد تصریح کرد: امروز ایران روزهای حساسی را میگذراند، سرمایههایی که در این روزها و سالهای اخیر یا از دست رفت یا بر او ضربههای سخت وارد آمد. از اخلاق میگویم که امروز نورانیت آن در جامعه ما کم شده است، سخنان برخی مدیران با واقعیت سالها فاصله دارد. از تدبیر و عقلانیت میگویم که امروز با موضعگیریهای بیمنطق و فقدان تدبیر و آیندهشناسی مواجه شده است. از توسعه و پیشرفت میگویم که تنها نام آن مانده است؛ توسعه و پیشرفتی که در این 8 سال باید شاهد شکوفایی آن میبودیم.
- اشاره به درآمد ارزی دولتهای پیشین؛ تمام دولت سازندگی، ارزی که در اختیار داشت، کمتر از 24 درصد درآمد ارزی این 8 سال بود و تمام ارزی که دولت اصلاحات در اختیار داشت، کمتر از 27 درصد درآمد ارزی این دوره 8 ساله بود.
- رشد منفی اقتصاد کشور؛ این اولینبار است از زمان انقلاب اسلامی رشد اقتصادی کشور منفی شده است در حالیکه این همه درآمد نفتی وجود دارد.
- از کارآمدی میگویم که فعالیتهای زیربنایی در آن کمتر دیده میشود، دیگر از قانونمداری نمیگویم که چه بر سر آن آمد. امروز به سمت بیاعتمادی و عدم رضایت در حرکت هستیم. از گسترش نا امنی شغلی و کرامت و منزلت انسانی که نادیده گرفته شد، دیگر سخن نمیگویم.
- ایران روزهای حساسی را سپری میکند؛ حساسیت بهدلیل چالشهای منطقهای و تحریم و معضلات اقتصادی و سوء مدیریتهاست.
- مدیریت اقتصاد کشور به جای آنکه با تکیه بر مقاومت و ایستادگی مردم پیام رشد پایدار به مردم بدهد پیام ضعف به تحریمکنندگان ارائه میدهد.
- همه ناکارآمدیها را نمیتوان پای تحریم نوشت. همین مدیریت بود که تحریم را به سخره میگرفت و آن را کاغذپاره میدانست در حالی که تحریمها را میتوانستیم قابل اجتناب و یا حداقل تقلیل کنیم.
- مگر سازوکارهای اندیشهای در نظام اجرایی کشور منحل نشد؟ مگر سازمان مدیریت و برنامهریزی منحل نشد و مگر در کمیسیونهای دولت شاهد این همه تصمیمات ناهماهنگ نبودیم؟ تصمیمات بیثباتی که در عرض 5 ماه شاهد 6 تصمیم مختلف در حوزه ارز بود.
- نقاط ضعف دولت؛ جانشین شدن تصمیمات فردی به جای عقل جمعی، از بین رفتن جرأت و اختیار در میان مدیران عالی کشور، عدم استفاده از مشورت فعالان فرهنگی، اقتصادی است و همچنین بازگشت به عقب در رویکرد تصدیگرانه دولت در اقتصاد را شاهد بودیم.
- به عنوان فرزند ایران و سرباز انقلاب وظیفهای را احساس میکنم، مگر آنچه من در حوزه آموختم با سرمایه ملی نبوده است. حال در این شرایط حساس چه باید کرد،آیا نباید رئیسجمهور بار مسئولیت را بر دوش بگیرد و جمعی بیاندیشد نه حزبی، مستقل و معتدل و کارآمد و بینالمللنگر باشد، برنامه محور و مشورت پذیر باشد، مسئولیتپذیر و پاسخگو باشد و در یک کلمه رئیسجمهور به مثابه رئیس جمهور باشد کسی که میخواهد جمهور مردم را ریاست کند.
- در این شرایط حساس و ویژه من به خاطر احساس مسئولیت شخصی و فردیام و با نظر مشورتی بزرگان نظام-بزرگانی که همواره برای من مورد احترام بودند- و همه آنهایی که با زبانهای مختلف به من گفتند که تو وظیفه داری حضور یابی و بار مشکلات را بر دوش بکشی،به این میدان آمدم.
- من در پیش پایم بنبستی را نمیبینم، باید خرد جمعی جای تصمیم فردی را بگیرد و باور کنیم که مردم باید حاکم باشند، پس نخبگان و فرهیختگان این مردم باید نظر بدهند و از نظرات آنها استفاده شود.
- این روزها روزگار فداکاری است. بیایید آبروها را هزینه کنیم، کمر همت ببندیم، ظرفیت ایران بالاست، نیروهای انسانی تحصیل کرده اما بیکار. سرمایههای صنعتی گسترده اما تعطیل، سرمایههای عظیم کشاورزی که به خاطر بیتدبیری از استفاده حداکثری از آنان محروم هستیم. موقعیت منطقهای بینظیر اما بیاستفاده و بدون برنامهریزی، ما همه چیز داریم و تنها یک مدیریت کارآمد و متواضع کم داریم، مدیریتی کارآمد و متواضع با استفاده از تمام توان کارشناسی که بتوان بی تکبر و با تواضع دست مردم را در عمل ببوسد.
- روابط بینالملل باید از موضع عزت و شرافت ملی باشد و مهارت در مذاکراتی که ایران را در مسیر برد برد قرار دهد، سیاست خارجی شعار نیست، علم است، هنر است و ما نیازمند به دانشمندی هنرمند در سیاست خارجی داریم.
- باید دوران جدید مدیریت کشور آغاز شود، البته نه بر پایه ستیزهجویی و کنار گذاشتن ظرفیتها بلکه با گردهماییها، وحدت و جذب همه انسانهای کارآمد و مخلص.
- دولتی موفق است که فراجناحی باشد. مگر میشود با یک جناح کشور را اداره کرد، کشور را ملت اداره میکند و نه یک حزب و جناح. ما باید همه انسانهای کارآمد را به کار بگیریم. چرا با دلایل واهی بخش بزرگی از مدیران و نخبگان کشور را منزوی میکنید؟ شما مگر حق دارید سرمایههای ملی را که تمام عمرشان خدمت به نظام بوده است با تهمت و افترا منکوب کنید.
- کشور ملک شخصی نیست. رئیس دستگاه اجرایی باید ایمان داشته باشد که صرفاً یک امانتدار است و باید احساس مالکانه را کنار بگذارد.
- با چه حقی هر روز دست به جیب مردم میبریم و نصف پول آنان را میگیریم؟ ارزش پول ملی را نصف کردند و هنوز شعار میدهند.
- دوران جدید مدیریت شروع شده است. در این شرایط ملاک شایستگیهاستی نه وابستگی. دوران جدید مدیریت کشور از موضع توانایی باید راه حل اختلافات بینالمللی را با ابتکار ارائه کند و تحقق بخشد، اینها با تدبیر و شجاعت شدنی است.
- ما نیاز به فرهنگ پویا، اقتصاد شکوفا و سیاست راهگشا داریم. اداره کشور بر اساس برنامه است نه شعار.
- همه مردم ایران باید احساس عدالت کنند، عدالت یعنی فرصت برابر شیعه، سنی، کرد و همه اقوام. حتی اقلیتهای دینی باید عدالت را احساس کنند.
- اگر مردم مسئولیت اجرایی کشور را بر دوش من بگذارند منشور حقوق شهروندی را تدوین می کنم. در منشور حقوق شهروندی تمام مردم احساس برابری خواهند کرد. دولت من دولت تدبیر و امید خواهد بود به تدبیرش امید ساحلی است.
- گفتمان من نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل با جهان خواهد بود. من دولت راستگویان و درستکاران را تشکیل خواهم داد، آمدهام تا برای ایران اسلامی و برای نجات اقتصاد ایران و تعامل سازنده با جهان دولت تدبیر و امید را تشکیل دهم.
- ما حماسه سیاسی را به فرمان رهبری در 24 خرداد خواهیم آفرید و با تدبیر حماسه اقتصادی را رقم خواهیم زد.
- شعارم تدبیر و امید است. مسلمانان مرا وقتی دلی بود /که با وی گفتمی گر مشکلی بود/ به گردابی چو میافتادم از غم/ به تدبیرش امید ساحلی بود.
- زنده باد اخلاق، زنده باد صداقت، زنده باد حقوق شهروندی، زنده باد اعتدال و تدبیر و امید
حسن روحانی کاندیدای انتخابات آینده ریاستجمهوری در حاشیه همایش انتخاباتی امروزش که در مجتمع آدینه تهران برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در انتخابات آینده به نفع هیچکس کنار نمیکشم.
وی در پاسخ به سؤال دیگری گفت:آقای هاشمی و خاتمی قطعاً در انتخابات آینده ریاستجمهوری حضور نمییابند.